Geen producten (0)

Over Groen Droogbloemen

Over Groen Droogbloemen

Om te beginnen willen we jou welkom heten op deze website. Leuk dat je er bent! Voordat je verder kijkt hier wat informatie over de materialen die we verkopen. 

Houten houders

De houten houders worden één voor één met de handgemaakt. Er worden verschillende houtsoorten gebruikt waaronder eiken, vuren, en hardhout. Doordat alles met de hand gemaakt wordt is iedere houder uniek. Dit proces kost meer tijd als fabriekswerk. Toch kiezen we hier bewust voor. 

Kaarten

Daarnaast hebben we de kaartjes zelf ontworpen. In de toekomst hopen we hier nog meer verschillende kaartjes aan toe te kunnen voegen. De kaarten worden gedrukt op 100% gerecycled karton. Dit vermindert de Co2 voetafdruk die wij achterlaten. Het is een matte ongecoate papiersoort met een lichte offwhite tint. Het heeft een mat, egaal en niet reflecteerende uitstraling. 

Droogbloemen

Droogbloemen hoef je nooit water te geven en blijven ongeveer een half jaar mooi. Doordat ze zo lang goed blijven ben je ook nog eens duurzaam bezig. Op het moment zijn wij nog op zoek naar een fijne groothandel met biologische bloemen. Weet u een fijne groothandel dan horen wij dit graag. 

Voor vragen over producten kun je ons altijd contacten. Klik in de menubalk op ''Contact'', 

Bedankt voor het lezen! Wij wensen jouw veel kijk en bestel plezier! 

 


 

10 redenen om voor droogbloemen te kiezen!!

1.     Droogbloemen zijn duurzaam

Zoals je hiernaast al hebt kunnen lezen zijn droogbloemen in verhouding met gewone bloemen een stuk duurzamer. Dit komt omdat droogbloemen 6 tot 12 maanden mee gaan en dat is in vergelijking met een gewoon bosje bloemen natuurlijk heel veel langer. En daarnaast houden droogbloemen niet van water, dus ook geen waterverspilling.

2.     Droogbloemen zijn altijd verkrijgbaar

Hoewel de bloemen alleen in de zomer bloeien en je ze dan dus kunt drogen, kunnen ze heel het jaar door worden geleverd. Dit komt omdat ze zo lang mooi blijven. Daarnaast worden sommige droogbloemen geverfd waardoor ieder moment van het jaar alle kleuren beschikbaar zijn.

3.     Droogbloemen vereisen geen zorg

Heb je geen zin om je bloemen te verzorgen dat zijn droogbloemen de geschikte soort voor jou. Droogbloemen houden namelijk niet van water en ze hebben geen verdere verzorging nodig. Ook ideaal voor als je niet zo vaak thuis bent.

4.     Droogbloemen zijn goedkoop!

Op het eerste gezicht kun je soms best schrikken van de prijs. Echter als je even nadenkt hoe lang deze bloemen meegaan dan ben je een stuk goedkoper uit dan dat je om de 2 weken een bosje bloemen moet aanschaffen.

5.     (droog)Bloemen maken gelukkig!!

Het is wetenschappelijk bewezen dat bloemen mensen gelukkig maken. Niet alleen op korte termijn (wanneer je een bloemetje krijgt), maar ook op de lange termijn zorgen bloemen voor een goed gevoel. Daarbij zijn bloemen een goede investering in een relatie, of het nu een vriendschappelijke-, familie- of liefdesrelatie is, zeggen onderzoekers aan de Rutgers University.

6.     Droogbloemen zijn gewoon mooi!

Droogbloemen zijn echte kunstwerken. Ze hebben er een heel leven op zitten en nog staan ze te stralen! Droogbloemen gaan niet hangen en krijgen geen verkleurde bladeren. Daarnaast heb je ze in allerlei kleuren, vormen en maten.

Wij leveren de droogbloemen vooral in de volgende kleurtinten:

Oranje/rood/geel/paar

Groen/geel/wit/paars

Of een mix van kleuren


 

Duurzaam

Iedereen weet ondertussen dat we zuinigere met onze planeet om moeten gaan. Hiervoor moeten we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden. Dit is de reden waarom wij zo GROEN mogelijk willen zijn. Hier proberen we stap voor stap aan te werken. Gelukkig houden steeds meer bedrijven rekening met hun ecologische voetafdruk. Dit is fijn. Hierdoor komen er steeds meer mogelijkheden om zo GROEN mogelijk te zijn. 

Ecologische of Mondiale voetafdruk is de ruimte die we per persoon innemen op aarde. Deze ruimte wordt berekend op basis van jouw leefstijl. Het is een getal dat weergeeft hoeveel biologische productieve grond- en wateroppervlakte nodig is om je consumptieniveau te kunnen handhaven, en om de afvalproductie te kunnen verwerken. 

Hieronder een aantal manieren om je ecologische voetafdruk te verkleinen. 

Plak een sticker op je brievenbus om reclame te vermijdden. Gebruik groene stroom. Vervang enkele keren per week vlees voor iets anders. Gebruik gerecycleerd papier in plaats van gewoon papier. Neem een douche in plaats van een bad.  Verplaats je zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer. Wees zuinig met water. Recycleer! Je kunt herbruikbare spullen doneren aan de Kringloopwinkel.  Zet apparaten uit. Laat ze niet op stand-by staan. Gebruik milieuvriendelijke producten. Zet de verwarming wat lager.  Winkel duurzaam. 

Zoals we net al aangaven zijn wij op weg om onze Ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Hiervoor hebben we al het één en ander gedaan.

 • Wij gebruiken alleen FSC-gecertificeerd hout. De Forest Stewardship Council is een internationaal non-profit etikettings- en certificeringsschema voor hout en papier. De regeling krijgt brede steun van groene organisaties zoals het World Wide Fun for Nature (WWF),  onder andere omdat de FSC evenveel belang hecht aan sociale, ecologische en economische belangen. 10 voordelen van het kiezen voor FSC hout:
 • Voor de kaartjes gebruiken we Nautilus 100% gerecycled karton. Het is een matte ongecoate papiersoort met een lichte offwhite tint. Het heeft een mat, egaal niet reflecterend oppervlak. 
 • De kartonnen dozen en kartonnen vulling voor het versturen van het product zijn 70% recyclebaar. 
 • Wij gebruiken voornamelijk droogbloemen. Droogbloemen blijven lange tijd goed, ongeveer 6 tot 12 maanden. Dit betekent dat je ze niet iedere week hoefte te vervangen. Ook een belangrijke: in tegenstelling tot een gewone bos bloemen hebben droogbloemen geen water nodig. Sterker nog ze houden absoluut niet van vocht.

 

FSC keurmerk

FSC staat voor Forest Stewardship Council

Al bijna 30 jaar is het de missie van FSC om bossen te herstellen en te beschermen. Als FSC-bosbeheer plaatsvindt, waar ook ter wereld, is sprake van een gezond bos dat leeft. Dat maakt FSC-bosbeheer een belangrijk instrument tegen ontbossing.
Door te kiezen voor FSC-producten geef je de boseigenaar de middelen om het bos duurzaam te beheren. Dat betekent ook dat bos niet kan worden omgezet in gebieden voor palmolie-, soja- of veeteelt.


Gezonde bossen zijn voorwaarde voor een goed leefklimaat op aarde. Ze nemen een bijzondere positie in bij het tegengaan van klimaatverandering. Het verdwijnen van bossen leidt tot 15% van alle CO2-uitstoot wereldwijd. Omgekeerd zijn goed beheerde bossen in staat grote hoeveelheden CO2 op te nemen en vast te leggen. Bovendien zuiveren bossen ons water, zijn ze een bron van biodiversiteit en bieden ze ons  voor altijd hout en andere bosproducten. Tenminste, als ze goed worden beheerd en we ze waarderen voor alles wat ze bieden.

 

FSC-certificering is een instrument tegen ontbossing. Een FSC-bos mag namelijk niet worden omgezet in een soja- of palmolieplantage, of eindigen als veeteelt- of mijnbouwgebied. Als we kiezen voor FSC-producten kunnen de bossen goed worden beheerd en blijven het gezonde bossen. Het resultaat? Op dit moment is meer dan 200 miljoen hectare bos wereldwijd FSC-gecertifieerd. Dit is vergelijkbaar met vijftig keer de oppervlakte van Nederland.

 

Voordelen van het gebruik van FSC-gecertificeerd hout:

 1. FSC garandeert dat er zorgvuldig wordt omgegaan met de planten-en diersoorten die in de bossen leven, evenals de bosarbeiders.
 2. Het FSC-label garandeert dat er niet meer bomen worden gekapt dan het bos zelf kan reproduceren. 
 3. Delen van FSC-gecertificeerde bossen worden gespaard van commerciële houtkap en gebieden met bedreigde flora en fauna worden beschermd. 
 4. De rechten van inheemse volkeren zoals Indianen en Sami om het bos te gebruiken zoals ze altijd hebben gedaan, worden beschermd. Heilige gebieden en jachtgebieden worden bijvoorbeeld beschermd tegen kappen.
 5. Lokale werknemers worden opgeleid, krijgen veiligheidsuitrusting en een fatsoenlijk loon.
 6. De lokale bevolking profiteert van de inkomsten uit het bos en het gebruik van lokale arbeidskrachten.
 7. Al het hout kan worden herleid naar duurzaam beheerde bossen en verantwoorde bronnen. Alle productiestadia - van bos tot fabriek  - zijn gecertificeerd. 
 8. Een FSC-certificering biedt aanzienlijke zakelijke kansen - voor boseigenaren, werknemers en fabrikanten. Als bijkomend voordeel zorgt FSC voor gezondere ecosystemen en betere leef- en werkomstandigheden voor mensen.
 9. Alle bostypen kunnen FSC-gecertificeerd zijn, van Noordse naaldbossen tot tropische regenwouden - inclusief plantages. 
 10. Het FSC-label is te vinden op alle soorten producten die zijn gemaakt van houtvezel, bijvoorbeeld vloeren, patio's, papier, houtskool, isolatie, meubels, interieurs, sieraden en verpakkingen.

 

Circulair en biobased

FSC-hout is bij uitstek een circulair materiaal. Het is namelijk onuitputtelijk wanneer het afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos. Omdat hout biologisch afbreekbaar is kent het, in tegenstelling tot minerale of fossiele grondstoffen, van nature een gesloten, biologische kringloop. Ook kan hout prima meedoen in de technische kringloop: we kunnen hout hoogwaardig inzetten door hergebruik of herbestemming. Hout is eenvoudig te repareren en hout is recyclebaar. Zonder milieuvriendelijke, biobased grondstoffen zoals hout is een circulaire economie ondenkbaar.

Beschikbaarheid FSC-hout

Er is geen reden te aarzelen om FSC-hout toe te passen. Neemt de vraag toe dan zal dit nooit ten koste mogen gaan van het bos. Sterker nog: een grotere vraag naar FSC-hout leidt juist tot meer boscertificering wereldwijd. Bossen worden daarmee beschermd tegen kaalkap en omzetting in oliepalm- of sojaplantages, mijnbouw of veeteeltgebieden.


 

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.